Park Control

parkcontrol

Fizető-parkoló rendszer, fizető parkolási rendszerek, járműbeléptetés

A mai modern épületegyüttesek, jellegüktől, eredeti céljuktól függetlenül, szinte mindig gondoskodnak a gépjárművek elhelyezéséről, jármű beléptetésről. Legyen szó közintézményről, lakóparkról, belvárosi mélygarázsról, vagy szórakoztató, esetleg fürdő létesítményről, közös jellemzőjük, hogy állandó, vagy eseti látogatóik jelentős számban közlekednek gépkocsival, melyet el kívánnak helyezni minél egyszerűbb, kényelmesebb, és lehetőség szerint kedvező költségek mellett. A vendégek, és az üzemeltetés együttes érdekeit szem előtt tartva nyújt kielégítő megoldást a feladatra a ParkControl® rendszer.

A ParkControl® fizető-parkoló rendszer testre szabható, egyedi igényeket is kielégítő fizetőparkoló megoldás, amely fizető-automatái által alkalmas személyzet nélküli fizettetésre, illetve személyzetet igénylő APEH engedélyes pénztári terminálok használatára is.

Jármű beléptetésBeléptető eszközökAzonosító eszközökParkControl szoftver központ

Fizető parkoló rendszer, ParkControl, Barrier

A ParkControl® fizető-parkoló rendszer működési elve

A rendszer alapvető gondolata a központosított vezérlés, és ezen keresztül a megfigyelhetőség, ellenőrizhetőség, gyors beavatkozás lehetősége. Minden döntés, mely a járműbeléptetés, fizető parkolás értékesítés folyamatát befolyásolja, egy központi szerver számítógépen születik, így biztosítva a hálózatba kapcsolt kliens gépeken dolgozó személyzet részére a folyamatos ellenőrizhetőséget, beavatkozási lehetőségeket.
A monitorozó szoftvermodul folyamatosan adatokat szolgáltat a kellékanyagok rendelkezésre álló mennyiségéről, a fizető automaták bankjegy-, és érmekészleteiről, az esetleges karbantartási teendőkről.
A szoftver moduláris felépítéséből adódóan lehetőség van kiegészítő funkciók megvalósítására, mint például a rendszer részét képező APEH engedéllyel rendelkező pénztári munkaállomások használatára.

ParkControl® fizető-parkoló rendszer Integráció, együttműködés

parkcontrolA ParkControl® fizető-parkoló rendszer összeilleszthető a személyi beléptető, és jegyértékesítő megoldásokkal, mint az IDtech vállalati beléptető rendszer, és a TicketControl® jegyértékesítő-, és személyi beléptető rendszer. A be-, és kiléptetés meggyorsítására a rendszer kiegészíthető rendszámfelismerővel is.
Fizető-parkoló rendszerek

  • Parkolóautomaták
  • Zárt rendszerű fizető parkolók (pl. mélygarázs, parkolóház)
  • Zárt rendszerű felszíni fizető parkolók (pl. bevásárlóközpont)
  • P+R parkolók
  • Sorompós parkolási rendszerek
  • Sorompó telepítések - karos-, és láncos sorompók
  • Útakadályok

Fizető parkoló rendszerek alkalmazásai

Garázs parkoló automaták, parkolóházak jármű beléptetés, fizető parkoló rendszerek, zárt parkolók automatikus fizetőrendszere. Mélygarázs parkoló automaták, parkolóház, bevásárló központ járműbeléptetés, közintézmény parkoló járműbeléptetés, hotel, szálloda parkoló, lakópark jármű beléptetés, szórakoztató létesítmény fizető-parkoló rendszer, fürdő, gyógyfürdő jármű beléptetés, sportlétesítmény fizető-parkoló rendszer, jármű beléptetés, sorompós parkolási rendszerek.


Beléptető eszközökAzonosító eszközökParkControl szoftver központ

Beléptető eszközök, jármű beléptetés: jegykiadó oszlop, jegykezelő terminál, fizető automaták, karos-, és láncos sorompók, földbe süllyesztett pneu­matikus, vagy hidraulikus meghajtással működő oszlopok, teljes útszélességű útakadályok, barrier.

Azonosító megszemélyesítés: beléptető kártya, kártyás beléptetés, vonalkódos beléptető, kártyanyomtatás, ujjlenyomat olvasó, proximity kártya, proximity, közelítő kártya